Het waarom van broekencreme.

Het waarom van broekencrème.                                                  Vorden, 10-04-2019

Net voor de vorige versie van de Heavensride hadden we Trondheim-Oslo gereden. Het was mij opgevallen dat ervaren lange afstandsfietsers bij elke verzorging een flinke portie crème in hun wielerbroeken aanbrachten. Na 300 km begonnen de billen behoorlijk ruw te worden en ik was blij dat het aanbod kwam of ik die tube ook nog nodig had.

Voor de 400km van de Heavensride had ik dus een grote tube Bepanthen crème voor de gevoelige babybilletjes in een achtervak van de wielertrui gedaan. Duidelijk zichtbaar, dus de rest van het peloton kon de eerste 200 km hun lol niet op. Opmerkingen over mijn tere onderstel ( ik ga hier niet citeren wat de opmerkingen precies waren) vlogen mijn kant op. Na 200km werd het stiller en na 250 km kwam de eerste of hij ook gebruik kon maken van de tube in mijn achterzak.

Om een lang verhaal kort te maken: hoe verder we kwamen hoe meer stoere mannen de tube even nodig hadden voor de verzorging van hun zadelpijnen. Er is die dag een hele tube doorheen gegaan en de tube Bepanthen van Ben is een begrip geworden.

We zijn dan ook erg blij dat Bayer/Bepanthen ons gaat sponsoren en voor iedere deelnemer van de tocht zal er voldoende Bepanthen voor de tere billetjes van de wielrenner beschikbaar zal zijn.

Ben Albers

Share Share Tweet Email