Heavensride 2020

 

Wat gaaf dat jij zo enthousiast bent geworden over onze Heavensride!
Met zorg hebben wij getracht een mooie route te vinden, welke ons naar een prachtige onvergetelijke bestemming brengt.

  • Er kan worden deelgenomen aan een 200 of 400 kilometer tocht. De 200 kilometer tocht zal starten in Vorden tot het bereiken van “de Kluis” op de Sjaasberg in Valkenburg. Voor de fietsfanaten is er een retourtje beschikbaar: de 400 kilometer. Deelnemers die deelnemen aan de 200 kilometer tocht zullen er zelf zorg voor moeten dragen om op gewenste wijze weer ‘thuis’ te komen. Laat je verwelkomen door familieleden, vrienden bij deze prachtige locatie en vervolg de weg samen terug naar huis. Maak er een lekker weekendje weg van of pak de trein terug, er is een treinstation in Valkenburg, en met de fiets in de trein is de terugreis goed te doen. (is onze eigen ervaring 😉 )
  • De deelnemers kunnen deelnemen aan de tocht als solo/groep of in estafette vorm.
  • De start zal zijn bij de Herberg, Dorpsstraat 10A in Vorden.
  • De 400km groep start om 5.00
  • De 200km groep start tussen 5.00 en 7.00 (als je de unieke sfeer en warmte van het publiek wil voelen, is onze ervaring van vorig jaar, dat de deelnemers van de 200km groep ook veelal om 5.00 starten tegelijk met de 400km groep)
  • Er is na 100km een verzorgingspost in Geldern, zorg tevens onderweg zelf voor voldoende voeding.
  • De finish voor de 200km groep zal zijn bij de Kluis op de Sjaasberg in Valkenburg, een verstild monument verborgen in het groen dat juist door zijn eenvoud zoveel indruk maakt. Voor de een is het een meditatieplek, voor de ander een plek van bijzonder historische betekenis.
  • De 400km groep zal de weg terug vervolgen naar Vorden, waar voor een warm welkom wordt gezorgd bij de Herberg, Dorpsstraat 10A, hier is uiteraard gelegenheid om onder het genot van een drankje nog e.e.a. na te evalueren.
  • Aandachtspunt voor eventuele toeschouwers: de Kluis zelf is alleen te bereiken per voet of per fiets, wel is er een parkeerplaats op loopafstand. Voor meer informatie verwijzen wij jullie naar de website: www.dekluisvalkenburg.nl

Deelnemers kunnen tijdens de tocht letterlijk hun dierbare overledene met zich meedragen doordat ze bij de start van de tocht een sleutelhanger, met ruimte voor een foto van overledene, bij zich kunnen dragen. Na 200 kilometer zullen de deelnemers de Kluis bereiken en is er bij een herinneringsboom de gelegenheid om de sleutelhanger op te hangen en zo op een mooie wijze te memoreren. De deelnemers zullen als dank een engeltje ontvangen die ze aan hun fietszadel kunnen hangen. De fietsfanaten die voor de 400 kilometer gaan zullen zo letterlijk en figuurlijk met verlichting de tocht hervatten voor de laatste 200 kilometer.

 

Share This