Aangezien de Heavensride meer is dan een “gewone” fietstocht en de deelnemers fietsen ter nagedachtenis aan een overledene is onze herinneringsboom ontstaan.

Missen.

Het verdrietige gevoel om iemand te moeten missen is herkenbaar voor veel mensen, ik mis mijn allerbeste vriendin Marije nog elke dag! In 2019 fietsten wij onze eerste officiële Heavensride en wat vond ik het spannend…..de jaarlijkse intieme gedenkrit voor Marije zou immers nooit meer hetzelfde zijn, ik ging deze delen met heel veel mensen en om eerlijk te zeggen werd ik daar best een beetje bang en bedeesd van, maar ik had nooit kunnen denken dat het voor heel veel mensen zoveel ging betekenen en dat het zo hartelijk en met zoveel enthousiasme zou worden ontvangen in ons dorp en omstreken! Ik ben dankbaar dat ook andere mensen een fietsrit ter nagedachtenis aan een overleden dierbare zo kunnen waarderen, er naar toe leven en op de dag zelf weer even stil staan bij het feit dat het leven niet vanzelfsprekend is!

De Herinneringsboom

Deelnemers kunnen tijdens de tocht letterlijk hun dierbare overledene met zich meedragen doordat ze bij de start van de tocht een sleutelhanger, met ruimte voor een foto van overledene, bij zich kunnen dragen. Na 200 kilometer zullen de deelnemers de Kluis bereiken en is er bij de herinneringsboom de gelegenheid om de sleutelhanger op te hangen en zo op een mooie wijze te memoreren. Een mooie tekst, spreuk, foto van je dierbare, laat je gevoel spreken; alles mag en niets moet. De deelnemers zullen als dank een engeltje ontvangen die ze aan hun fietszadel kunnen hangen. De fietsfanaten die voor de 400 kilometer gaan zullen zo letterlijk en figuurlijk met verlichting de tocht hervatten voor de laatste 200 kilometer.

Respect

Met de sleutelhangers van elke Heavensrider wordt respectvol omgegaan. Zo worden de sleutelhangers van elk jaar bewaard in een mooie bewaarbox. Zo ook de sleutelhangers van onze eerste editie in 2019. Mochten er deelnemers zijn die toch graag hun sleutelhanger terug zouden willen krijgen dan kan dit natuurlijk altijd.

65 km route

Voor de 65km route welke dit jaar voor het eerst wordt gehouden is er ook een herinneringsboom. De sleutelhangers zullen nog voor 25 juni uitgereikt worden aan de deelnemers.

Dankbaar

Hoe mooi is dit…….als ik zelf op mijn racefiets een rondje rondom Vorden fiets en ik een engeltje bij een medefietser aan het zadel zie hangen…….dan wordt ik toch even stil…..achter elke sleutelhanger en engel zit een persoonlijk verhaal……, maar ook een ontzettend dankbaar gevoel. Voor mij persoonlijk misschien nog altijd een stuk verwerking, maar hoe mooi als je het dan niet alleen hoeft te doen en zo’n mooi evenement als de Heavensride kan en mag organiseren!

Lieve groet, Mariëlle.

 

Share Share Tweet Email