De deelnemers die zich ingeschreven hebben fietsen op vrijdag 25 juni naar de Kluis, op de Sjaasberg in Valkenburg. Voor de 200km deelnemers betekend dan dat ze hun eindbestemming hebben bereikt en voor de 400km deelnemers is dit een pauzeplek om ‘even’ op adem te komen om vervolgens de weg naar Vorden weer op te pakken.

Het monument zelf is alleen ter voet te bereiken, maar na 200km weggetrapt te hebben is het niet verkeerd om de beentjes voor de  afwisseling even te strekken.

Een gedeelte van de organisatie heeft alvast een kijkje genomen op de plaats van bestemming.

Helemaal in de verte horen wij een helikopter die het parcours van de Amstel Gold Race, die ‘toevallig’ op deze dag wordt gereden, nauwlettend in de gaten houd. Terwijl de profs de Cauberg op ploeteren stappen wij rustig voetje voor voetje naar boven…… een prachtig mooi pad volgend naar boven. Voor het monument
de Kluis heb je geen sleutel nodig, deze kun je met je eigen ogen openen; oogverblindend mooi!!!

Vanaf het moment dat Ferdy en ik aankomen lopen ervaren wij een ongelofelijke kalmte……die door niets of niemand te verstoren is…..vogeltjes die wij horen fluiten op de achtergrond………een specht die van zich laat horen………

De rust, de stilte, het prachtige uitzicht, het kapelletje, de indrukwekkende beelden…….dit alles zorgt ervoor dat er een serene kalmte over ons heen dwaalt…….

Hoe kan dit? Is dit nu al een kippenvelmoment, wij hebben nog niet eens gefietst?

Zal de ervaring net zo bijzonder zijn na 200km ploeteren op de fiets, misschien nog specialer!
Wind mee of stoempend tegen de wind in?
In de stromende regen of omringd door zonnestralen?
Veel lekke banden of een hongerklop?

Voor fietsers geen onbekende termen en factoren waar je niet altijd invloed op hebt, maar 1 ding weten we zeker, jullie zijn onze sterren en jullie, de deelnemers, zullen die dag shinen, weer of geen weer!

Het wordt een dag van afzien, hard werken, maar wel weten en voelen dat we leven!!!
Op deze dag denken we nog meer dan anders aan degene waar we voor fietsen, aan onze dierbare overledene die we zo moeten missen………

En eindelijk is het de dag dat je al je sponsoren kunt laten zien wat je waard bent! Voor het Hospice Zutphen en Noaberhulp!

Ik hoop dat de ervaring en aankomst bij de Kluis net zo bijzonder is als mijn beleving van vandaag…………..nog 66 dagen……de voorbereidingen zijn in volle gang……..

Liefs, Mariëlle.

 

 

 

Share Share Tweet Email