Ravitaillering
Een goede pauzeplek vinden is altijd een mooie uitdaging en niet altijd even makkelijk. De pauzeplek moet uiteraard aan de route liggen op de juiste afstand en goed toegankelijk zijn. Een mooi uitzicht is wenselijk en de plek moet de juiste sfeer van onze tocht uitademen.
Maar bovenal de mensen moeten het leuk vinden dat we met zoveel fietsers langskomen op deze bijzondere dag. Bij “toeval” kwamen we deze locatie tegen, hoewel wij sinds het organiseren van de Heavensride allang niet meer in toeval geloven. Vanaf het eerste belletje was er direct een positieve reactie en enthousiasme voelbaar bij Lilian, de gastvrouw.

 

‘t Stekkie
Op vrijdag 28 juni zullen jullie, de deelnemers van de racefietsafstand 200/400km na 120km fietsen aankomen op de tweede pauzeplek bij koffie en theehuis ‘t Stekkie in Rossum. Ferdy en ik maakte er gisterenmorgen een mooi fietsritje van om de details te bespreken met Lilian Roesthuis en haar dochter. Tijdens een stralend zonnetje kwamen wij aan fietsen en werden direct gastvrij ontvangen door de labradors welke gewend zijn aan de vele fietsers en wandelaars die langskomen en genieten van het mooie Twentse Platteland. Eigenaresse Lilian voorzag ons van een heerlijke bak koffie en thee met zelfgebakken kleikloet’n. Een heerlijk stuk versgebakken cake met verschillende soorten noten, waarvan jullie ook zullen gaan genieten tijdens de Heavensride. Wij lieten het ons hemels smaken en de verhalen werden gedeeld. Met veel interesse luisterde ze naar ons verhaal achter de Heavensride, de veelzijdige deelnemers en het goede doel. Lilian deelde ook met ons prachtige verhalen betreft het leven, laten loslaten en verwerken. Het gevoel was direct goed en dat is altijd fijn om bevestigd te krijgen dat dit een prachtige plek is om straks even uit te rusten en bij te komen.

 

 

 

 

Old2Gold
Na de koffie kregen we nog een rondleiding door het atelier van haar dochter Jolien Roesthuis. Zij runt hier haar eigen bedrijf Old2Gold en met veel passie vertelde zij ons haar verhaal en maakte het voor ons de plek nog bijzonderder. Zij maakt herinneringen tastbaar door herkenbare elementen van een bijzonder kledingstuk te verwerken in een op maat gemaakte tas. Veel kledingstukken bevatten een bijzondere herinnering: de eerste babykleertjes, je trouwjurk, gewoon je lievelingsbroek of een blouse van een overleden dierbare. Vaak is het lastig om deze waardevolle items weg te gooien. Met als gevolg een doosje met kleding dat voor lange tijd, ongebruikt op zolder staat. Zij maakt deze herinneringen weer tastbaar door herkenbare elementen van dat bijzondere kledingstuk te verwerken in een op maat gemaakte tas. Door jouw herinnering in een tas te vangen, kun je deze letterlijk iedere dag bij je dragen en zo vertelt elke tas weer haar eigen verhaal. Heel bijzonder om dit te zien en haar verhaal te horen. Jolien zal haar atelier ook op vrijdag 28 juni open stellen. Wie haar graag aan het werk wil zien en zichzelf de tijd gunt om hier even op adem te komen mag rustig een kijken nemen.

Alles bij elkaar maakte dit voor ons de cirkel gisteren weer rond en fietsten we met een gerust hart naar huis. We kijken er naar uit om hier op vrijdag 28 juni weer opnieuw langs te komen en zullen ervoor zorgen dat de deelnemers zich weer op kunnen laden en met volle energie de weg kunnen vervolgen.

Sportieve lieve groet, Mariëlle.

Share Share Tweet Email